woensdag 30 november 2011

KERSTMARKT(EN)

Afgelopen zondag ben ik met 3 collega's naar de kerstmarkt geweest in Duitsland. We vertrokken met de trein om 9.05 en kwamen om 10.30 aan in Köln. We stapten uit bij de Dom, wat een enorme kerk is dat zeg! Er was op dat moment een mis bezig en we zijn natuurlijk even naar binnen gegaan. Ik denk dat de kerk hier in de stad wel 5 keer in de Dom past!

Toen we de kerk uitliepen, konden we zo de 1e markt inlopen. Er zouden nog 5 markten volgen! De markten zelf stellen weinig voor. Wel kun je er lekkere dingen eten. Een van mijn collega's gaat ieder jaar naar een andere kerstmarkt in Duitsland. Bij iedere kraampje wat we tegen kwamen met eten zei ze: dat moet je proeven, dat is pas lekker. We hebben dus de hele dag vanalles geproefd.

1 Van die markten lag vlakbij het chocolade museum. Het museum zelf hebben we niet bezocht, maar wel het winkeltje vol met chocolade dingen.Dit blikje met chocolaatjes kon ik niet laten liggen. Ik vind het zo'n mooi tafereeltje!

Thuis gekomen maakte ik het blikje open, want ik had wel zin in een chocolaatje, en toen pas zag ik dat er mooie wikkels omheen zaten.

11 opmerkingen:

 1. Ohhh...wat een mooie chocolaatjes, het is haast zonde om de wikkels er vanaf te halen! Maar dat zou me toch niet lukken, want ik ben gek op chocola!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke verrassing en zo mooi die wikkels!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk dat blik chocola met nostalgische afbeeldingen!! wij zijn ook een keertje in Keulen geweest, die Dom is echt ontzettend groot...je bleef er naar kijken ;-)

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig hoor een dagje uit met elkaar! Dat wordt voorzichtig de wikkels er af halen, want die zijn toch wel te mooi om zomaar weg te doen...

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Lizet,
  Wat een heerlijke vondst, zo´n prachtig blik met van die overheerlijke chocolade... En dan nog van die mooie wikkels ook... Geweldig.
  Ik hoop dat je van je dag hebt genoten?
  Lieve groet,
  Mirjam
  p.s. Hoe staat het met je kapstok?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig die blik zeg ...hoop dat jee een leuke dag heb gehad ....fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo zeg, als choco-holic zou het zelfs mij moeite kosten om die mooie wikkels eraf te halen! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk om naar een kerstmarkt te gaan! Dat wil ik ook bijna ieder jaar maar het komt er nooit van. Een prachtig blik heb je gekocht en die wikkels zien er ook heel leuk uit.

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben wat jaren terug ook naar een Kerstmarkt in Duitsland geweest en vond net als jij dat die markt weinig voorsteld. Wij zijn de winkelstraat ingegaan en ook daar kon je genieten van de prachtige Kerstétalages.
  Wat een prachtige wikkels.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou dat blikje met chocolade is bijna te mooi om op te eten, zo leuk ziet het eruit en lekker he zo'n dagje naar Duitsland.....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Lizet,wat is dat een leuk blik zeg, op de kerstmarkten kom je toch vaak heel erg leuke spulletjes tegen.
  Dankjewel voor je lieve complimentje op mijn voordeurdecoratie, voor buiten koos ik toch voor een beetje rood maar binnen blijf ik toch maar bij de natureltinten en zilver.
  Fijn weekend, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen