dinsdag 25 oktober 2011


Bij ons is de herfstvakantie gisteren begonnen. Op dit moment regent het en het ziet er ook niet al te best uit.

Afgelopen zondag was het toch wel anders. Het is altijd de vraag: wat gaan we doen. De kinderen wilden graag naar Toverland in Sevenum. Dit attractiepark is binnen en buiten. We hebben er een jaarkaart van dus we kunnen er het hele jaar terecht.
Maar het was wel erg mooi en warm weer dus ik stelde voor om te gaan wandelen op De Hamert. De jongste van 4 had er natuurlijk minder zin in, maar we hebben hem kunnen ompraten.

Landgoed De Hamert ligt in Wellerlooi in Noord-Limburg. Je kunt er verschillende routes nemen en wij namen de kortste en moesten de blauwe paaltjes volgen. Het viel op dat alles nog zo groen was.

We zagen veel bramen struiken met een enkele zwarte eraan. Ik weet dat mijn moeder vroeger wel eens bramenjam heeft gemaakt.Onderweg kwamen we deze bijen korven tegen waar veel bijen rond vlogen. We konden er dus niet te dicht bij komen.

We hadden natuurlijk ook wat te eten en drinken meegenomen voor de kinderen want er staan veel bankjes. Na 1 1/2 uur kwamen we weer bij onze auto en hadden we lekker gewandeld!

12 opmerkingen:

 1. Hallo Lizet,
  Wat een heerlijke invulling van je zondag. Het was er ook prachtig weer voor. Naar dat attractiepark kun je dus ook nog als de zon niet schijnt en dan is het toch gauw minder aantrekkelijk om te wandelen...
  Super, die bramen, ik kwam verleden week zelfs nog een struik tegen met bloesem...
  En die bijen, dat vind ik nou zo interessant, zou het dus wel graag van dichtbij willen zien, maar niet verstandig...
  Ik wens je een heel fijne vakantieweek met hopelijk wat meer zon dan vandaag...
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was heerlijk weer voor zo uitstapje ...maar ja toverland is voor kids ook erg leuk ... mooi he dat alles nog zo groen is ....geniet lekker van je vakantie ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heerlijk he!! wij hebben zondag ook zo'n heerlijke wandeling gemaakt in het bos, echt genieten vooral met het mooie weer van zondag!
  wat veel bijenkorven bij elkaar!

  lieve groetjes van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke wandeling hebben jullie gemaakt, het was er ook een prachtige dag voor.
  Je heb er een mooie collage van gemaakt.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt heel erg relaxed! En het weer was er inderdaad naar. De bramen op de foto zien er smakelijk uit!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is fijn dat jullie genoten hebben! leuk je foto's!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Lizet lekkere wandeling en mooie foto's, we hebben dit jaar pech met de herfstvakantie in Limburg toch wel minder weer......groetjes en fijne vakantie nog Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heerlijk gebied om te wandelen, ik ben er wel eens geweest, mooi om zo;n mooie zonnige dag dan toch lekker erop uit te gaan.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Lizet,
  Ik kwam je op een andere blog tegen en je viel me op doordat je aan t "mopperen"was dat alle brocante markten zo ver weg zijn.Heeeeel herkenbaar voor mij omdat ik in Zeeland woon en ze hier de brocante en dito markten ook nog uit moeten vinden voor mijn gevoel (woon hier nog maar net dus t kan nog meevallen...).Maar je hebt een prachtige blog,je bent ook nieuw in blogland (net als ik).Ik ga je volgen hoor!!
  Fijne dag en groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke besteding van een mooie zondag! Een prachtige omgeving om te genieten van een fijne wandeling en wat lekkers.

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Lizet..
  Noord Limburg daar gaan we elk jaar op vakantie..prachtig daar en vriendelijke mensen!!

  Nog even terug te komen op het kaarsen verhaal.
  Het gaat om het versmelten van het papier en de wax. Als je dr een foto opplakt zal dat dus niet gaan werken. Je moet echt printen of stempelen. Bij het printen moet je wel zorgen dat het allemaal glad op je a4 zit hoor anders loopt je printer vast. Succes!
  Fijne dag en lieve groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Lizet,

  Bedankt voor je reactie op mijn post van vandaag. Ik heb jouw opmerkingen er even bij gezet, ik wist inderdaad niet dat de tuinen zouden sluiten. Het was vervelend geweest als medeblogsters voor een gesloten deur hadden gestaan.

  Bedankt dus voor je tip!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen