woensdag 9 november 2011

SINTERMERTE

A.S. VRIJDAG IS HET SINT MAARTEN. MAAR OMDAT HET DAN DE 11DE VAN DE 11DE IS, EN HET CARNAVALS SEISOEN DAN BEGINT, VIEREN WIJ VANAVOND SINT MAARTEN.



MIJN ZOONTJE HEEFT DEZE LAMPION GEMAAKT IN GROEP 1.
EERST IS ER OM 18.00 EEN BIJEENKOMST IN DE KERK WAAR HET VERHAAL VAN SINT MAARTEN WORDT VERTELD. DAARNA IS ER EEN KLEINE OPTOCHT. MET EEN ECHTE SINT MAARTEN OP ZIJN PAARD. HIJ BRENGT ONS DAN NAAR EEN GROTE TROSHOOP.




IK HEB VANMORGEN OLIEBOLLEN GEBAKKEN DIE WE DAN NA AFLOOP THUIS OPETEN. (IK HEB ZE NATUURLIJK AL GEPROEFD EN IK MOET ZEGGEN: ZE SMAKEN GOED).

8 opmerkingen:

  1. Hallo Lizet,
    Wat een mooie lampion heeft je zoontje gemaakt zeg. Wat zal hij het leuk vinden om daar mee in het donker te lopen en liedjes te zingen...
    Ik wens jullie allemaal een heel fijne avond, gelukkig is het weer er goed voor...
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat het bij jullie zo uitbundig wordt gevierd, hier wordt zelden iets aan Sint Maarten gedaan!

    Veel plezier! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier wordt het vrijdag gevierd, maar niet zo uitgebreid als bij jullie. Zijn oliebollen een traditie bij St. Maarten?

    Fijne dag. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke traditie als ik de foto's zo zie dan krijg ik dat warme wintergevoel, heerlijk.
    Genieten hoor!!!


    Lieve groetjes,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Lizet
    nee daar heb ik nog geen ervaring mee, maar in pricipe moet dat inderdaad ook kunnen, servetten met een mooie bedrukking en daar dan het bovenste laagje afhalen, ja dat kan je best proberen!

    fijn weekend
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hai Lizet,

    Ik zie dat michelle je ook al antwoord gegeven heeft.
    Ik gebruik alleen het bovenste laagje van een bedrukte servet maar je kan ook gewoon zelf stempelen op een wit servet.
    Printen op een servet heb ik nog niet geprobeerd maar ik denk niet dat mijn printer daar blij van word, die loopt al om alles te mekkeren haha.
    Daarna leg ik dat ene laagje servet op de kaars (zonder lijm) dan doe ik er bakpapier overheen, overhandschoen aan anders verbranden je vingers en dan maar fohnen. Door het bakpapier heen zie je of het vast zit, witte vlekjes betekend nog even door fohnen.

    Wist trouwens niet dat er bij jullie in Limburg ook st maarten wordt geviert, dacht dat het echt iets van Noord Holland was. Heb vanavond 94 kinderen aan de deur gehad, ben blij dat dit maar een keer per jaar is hihi.

    Succes en groetjes, Sas

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi hoi ben via via op je leuke blog gekomen... wat een leuke lampion heeft je zoontje gemaakt en oooo die bollen mmmmmm ... ben je volger geworden kan ik je post niet missen ga even naar je andere posten kijken ..voor nu een fijne avond en tot je volgende post ...lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hmmm..dat is lekker oliebollen!!!

    fijn weekend
    gr Stina

    BeantwoordenVerwijderen